A gazdagság pszichológiája

a modern kori világ egyik legfeltűnőbb változása, hogy rengeteg olyan ember van, ki gyorsan, a korábbi korokhoz képest extra gyorsasággal értek el kiemelkedő eredményeket, keresve vele a mindennapi emberek számára felfoghatatlanul sok pénzt, s vele gazdagságot és hatalmat.

Ez sokakat arra ösztökél, hogy maguk is megpróbálják megcsinálni a saját szerencséjüket. S erre egy hatalmas iparág is kiépült, könyvekkel, képzésekkel, termékeket forgalmazó cégekkel.

Rengeteg olyan cég van, mely semmi mást nem tesz, mint ezen igényeket kielégítendő könyveik tucatjait adja ki évente, szervez különböző zen területet csak az MLM cégek képzéseire akarja leszűkíteni, az nagyon keveset tud erről a területről.

Siker és eredmény

Tényleg sikeres vagy?
Az igazi siker gyakran láthatatlan

Amikor gazdagságról beszélünk, érdemes két tényezőt elkülöníteni, mert alapvetően más aspektusát jelenti az életünknek, habár az egyik a másik nélkül hosszabb távon nem túl életképes jövőképet vetít előre.

siker az, ami látszik, ami növeli a megbecsültségünket, s ami révén növelni tudjuk mások szemében a saját értékünket. A sikernek viszont elválaszthatatlan része a sikeremberek mumusa, a kudarc, mely nem elkerülhető időnként.

Főleg akkor, ha egy területen még nincs elegendő tapasztalata. Sokan pont ezért adják fel egy idő után a próbálkozást, mert nem néz ki jól az életükben a sok értelmetlen próbálkozás.

Az eredmények révén tudunk érdemben megélni. Ha pénz üti  a markunkat, az eredmény. Ha a pénz arányaiban kevés, akkor tapasztalat is lesz belőle, hogy miként NEM szabad egy munkát, egy tevékenységet elvállalni. Ha pedig sok, akkor ez egyúttal siker is, s érdemes rájönni, mi okozta azt, s azt erősíteni, s nem utolsósorban kommunikálni a sikerünket.

A sok pénz megszerzése

Sokan összekeverik a gazdagságot a sok pénzzel. S azt gondolják sokan, akinek nincs, annak nem is igazán lesz. Tény, akinek van pénze, az sokkal könnyebben tesz szert még többre, de a sok pénz megszerzéséhez sok minden másra is szükség van:

A gazdagság megteremtése

Edison izzó
Edison égője egyenletes fényt biztosított megbízhatóan hosszú időn át.

A gazdagság megteremtésének első pontja tartott eddig. Annak képességének kialakítása, hogy képesek legyünk adni. Amíg ez a képességünk nincs meg, addig túl sokat a gazdagság megteremtésének más aspektusairól beszélni nem érdemes.

Amíg nem tudjuk, mire lenne szüksége az embereknek, mivel lehetne értéket teremteni, addig nincs miről beszélni. A munka önmagában pont annyit ér, amennyit beleteszel.

  • Ha benne van egy munkában a szívünk s a lelkünk, akkor lesz olyan egy gondolat vagy ötlet, ami érdemben valaminek az újnak a létrehozását szolgálja.
  • A megfelelő ötletet ezután terveinkké formálva képesek leszünk elkezdeni megvalósítani az elképzeléseinket.
  • A terveket természetesen a lehetőségek és egyéb tényezők korlátok közé fogja szorítani, egymáshoz illesztve terveinket és a céljainkat kialakulhat a prototípus.
  • Ahhoz, hogy igazán piacképes árut hozzunk létre, a vevőnek éreznie kell az, hogy bennünk izzik a termék szeretete.
  • Az utolsó lépés keretek meghatározása, miként fogjuk hosszabb távon a termelés és az összes többi tényezőt menedzselni.

Életünket támogató 5 tényező

Szinte nem is tudatosul sokunkban, mennyire meghatározza az életünket az ,akik vagyunk, s amit eddig tettünk az életünkben. Pedig az életünk folyása alapvetően meghatározza a jövőnk pillanatnyi irányát. Ha jövőnket másképp szeretnénk élni, akkor a mában kell megváltoztatni az életünk irányát.

Az életünk stabilitása akkor kerül tesztelésre, ha valami rendkívül történik. Ez lehet egy baleset, egy betegség, egy nagyobb kihívás a munkahelyünkön vagy egy radikálisabb változás a magánéletünkben.

Az integritásunk igazi tesztje a kapcsolatainkban mérhető le. Erről szól a proaktív szinergia, aminek révén egységbe rendezhetőek az ígéreteink és a cselekedeteink, megteremtve a önbecsülésünk és az önértékelésünk.

Figyelj!

Az önismeret belső útja egy sok elemből álló folyamat.

Ismerd meg az önismereti belső munka elemeit lépésről lépésre, egy ingyenes e-mail tanfolyam keretében!

Az elkötelezettség ad igazi erőt a terveink és vágyaink eléréséhez. Az az összetevője az életünknek, aminek révén a nehézségeket is el tudjuk visel, s képesek vagyunk érdemi változást is elérni az életünkben.

Az ígéreteink a kapcsolataink erősítésének egyik legjobb támaszai. Egy megbízható és korrekt ember mindenki számára öröm, s mágnesként vonzza az olyan embereket, akik ennek értékével tisztában vannak, s hajlandók is ennek árát megfizetni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.