Az egészség látomása

Az izzadság a legfőbb tisztítókúra. S a megtisztulás nem csak a fizikai szinten megy végben.
Az egészség alapvetően a belső képeinken, s az azokból kibontakozó cselekedeteinktől függ.

A betegségek feloldó meditáció lényege, hogy megváltoztatjuk az elképzelésünket önmagunkról. Ennek révén a nem jól funkcionáló testnek és elmének olyan üzete küldünk, hogy mást tegyen, s ebből adódóan más legyen a végeredmény.

A rendellenes működés zömmel azon képek és tudati lenyomatok eredményei, amit a családunk révén a magunkénak tudhatunk. Ha a magunkról kialakult képet, a tudati lenyomatokat átalakítjuk, akkor megváltozik az életünk.

A betegségeket feloldó meditációs módszerek váza

Alakítjuk az életünket, ahogyan látjuk azt. Az új képek új világot szülnek.
Alakítjuk az életünket, ahogyan látjuk azt. Az új képek új világot szülnek.

Ha már az emberi kívánságaink elérésére akarjuk a “szellemi tudásunk” hasznosítani, akkor azt tegyük úgy, hogy többet kihozzunk belőle annál, mint amit a szokványos vizualizációs technikákkal el lehet érni. Ez a bejegyzés inkább rövid, önálló szösszenetek gyűjteménye, s nem egy teljes gondolatsort lépésről lépésre bemutató esszé. Mindegyik szösszenetben van egy vezérvonala, amit a bemutatás kapcsán következetesen alkalmazni fogok:

  1. Bemutatom a kívánság jellemző hátterét, majd mutatok egy olyan célt, amit igazán érdemes beépíteni az életünkbe.
  2. A fenti mintára mutatok egy lehetséges képet, amit érdemes elképzelni, ami képes az érzéseinket és a szemléletünk átformálni, feloldani a korábbi elutasítások és kudarcok fájdalmait feloldani.
  3. Minden egyes esetben nem csupán  magunknak kívánjuk mindazt, amit szeretnénk, hanem mindenkinek, aki ezzel valamit kezdeni tud.
  4. Megosztjuk az így megszerzett tapasztalat örömét és boldogságát mindenkivel. Még azokkal is, akik még nem tudnak ennek a szemlélettel mit kezdeni.
  5. A végén minden vizualizációt elengedünk, s annak az érzetében időzünk, hogy világunkban minden rendben van.

Ha egy adott kép kapcsán megjelenik bennünk a kétely, hogy az úgy sem lehetséges, akkor megleltük az egyik olyan pontot az életünkben, ahol meggátoljuk azt, hogy az életünk jobb lehessen. Keressük meg azt a pontot, ahol ennek az érzete megjelenik a testünkben, nézzük meg (idézzük fel), hogy ezt kitől tanultuk el, kinek a mintáját vettük át.

Köszönjük meg azt, hogy ezt a mintát eddig használhattuk, s egy igen intenzív fényt elképzelve a testünk adott pontján érezzük azt, hogy a kételyt, s annak érzelmi lenyomatát elengedjük és önmagától feloldódik, mindenféle erőfeszítés, küzdés vagy eltaszítás nélkül. Tegyük fel azt az igen inspiráló mondatot, hogyan lehetne jobban csinálni az életünket, hogyan lehetne boldogabb és örömtelibb.

A kontemplációban rejlő igazi erő

A gyógyító buddha a buddhista orvoslás központi istensége.
A gyógyító buddha, a buddhista orvoslás központi istensége.

Az 5 lépés közül talán az utolsó a legfontosabb: amikor minden elképzelést elengedjünk, s időzünk annak érzetében, hogy minden rendben van az életünkben. Ezt nevezik keleten kontemplációnak, s nem a gondolatok pörgetését. A keleti értelemben vett kontempláció a valódi fejlődés alapja. Buddha erről azt mondta, hogy:

“Összevetve azt, hogy egész életünket a vallási szertartásoknak szenteljük, azzal, hogy a kontemplációban időzünk addig, amíg egy pici hangya felfut az orrunk hegyétől a tövéig, az utóbbi sokkal nagyobb haszonnal jár.”

A kontempláció (az ellazult időzés) révén lelhetünk rá arra, ami igazán mi vagyunk. Ez nem egy egyen kabát. Amikor én ezt élem meg, hogy a helyemen vagyok, akkor nagyon lendületesen és energikusan élem azt meg. Néha úgy tűnhet, hogy mérhetetlenül feszült vagyok, holott csak megélem azt az erőt, ami bennem él. Míg más egy helyben ül, s élvezi mindazt, ami körülötte és benne történik, s a mozgást inkább belül élik meg.

Önmagunk meglelése talán a legnehezebb része annak a folyamatnak, amivel én dolgozom, s aminek a kapuját mutatom mindenkinek, aki hozzám fordul. Egy-két alkalom alatt is csodákat lehet elélni, ha megmutatom a külső szemlélőként, hol tud megmozdulni az élete.

Önmagunk felfedezése gyakran nem egyszerű, mert nagyon sok olyan program és minta kondicionál bennünket, amiről nem tudunk és nem is tudatosul bennünk. Ha sikerül rálelnünk önmagunkra, s akár csak pár másodpercig abban időzni, azzal sokkal többet teszünk magunkért és másokért, mint bármi mással.

Gyógyító meditációk (minták):

Alul 4 gyógyító meditációs minta található. Ezek nem rögzített formák, a fenti alapelvek szerint szabadon egyénre szabhatóak. Igazából érdemes is őket, mert ezáltal a hatásuk még erőteljesebb lesz.

Figyelj!

Az önismeret belső útja egy sok elemből álló folyamat.

Ismerd meg az önismereti belső munka elemeit lépésről lépésre, egy ingyenes e-mail tanfolyam keretében!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.