Egészséges test víziója

Az egészséges karcsú test kívánsága a divatipar egy igen csúnya marketingterméke. Olyan túlzások és betegségek megjelenését is előhozta, mint a bulimia és az anorexia

Van az a helyzet, amikor kénytelenek vagyunk megálljt parancsolni korábbi döntéseink következményeinek.

A vékony (egészséges) test egy alapvető félreértésen alapuló kívánság. A testsúly, a kinézet ideálja nem örökérvényű. Valakinek a teltebb a vonzó, valakinek a vékonyabb, s még az egyes emberek ideálja is változik picikét.

Sokáig a nagyon vékony kinézet volt kikiáltva “nőies”-nek, miközben az emberek zöme egyszerűen nem ilyen, s zömmel nem is igazán képes ezt elérni. Okozva rengeteg fiatal s nem teljesen fiatal nőnek nem kis érzelmi és fizikai kihívást.

Manapság újra megjelentek a teltkarcsú manökenek is a kifutókon, de ennek érzelmi és mentális lenyomata idehaza még nem jelent meg a mindennapi ideák szintjén.

Fogyókúra őrület

A karcsú, már-már kórósan sovány test egy igen csúnya marketing áru, mely a legtöbbünknek elérhetetlen vágyálom. Sok barátom is rengeteg mindent megtenne érte, s költ el a mindenféle konditeremre, fogyasztó porokra és kondibérletre nem kevés pénzt, mert azt gondolják, úgy szebbek, jobbak, kívánatosabbak és boldogabbak lesznek.

Természetesen a nagy súlyfölösleg nem egészséges, megterheli a csontozatot, a vérkeringést és a belső szerveket, de érdemes tudnunk azt, milyen állapotban érezzük jól magunkat. Sokaknak a munkájához egy izmos test elengedhetetlen, ami egy intenzív fogyás során gyakran elvész.

Az egészséges test definíciója

A stílus maga az ember. Az igényesség kívül és belül is meghatározó.

Legyen a célunk egy az örömteli és egészséges test:

  • amiben jó lenni.
  • amiben jól tudunk mozogni,
  • ami nap mint nap támogat bennünket, s
  • amit jó érzés óvni és ápolni.

Képzeljük el, ez számunkra milyen testi érzetet jelent. Ne ijedjünk meg attól, ha olyan érzeteket, képeket vagy tapasztalatokat is felhoz a tudatunk rejtett zugaiból, melyeket egyébként nem szeretünk vagy nem ismerünk.

A jelen állapotunk szokásaink eredménye. Ahhoz, hogy változzon az életünk és a testünk, ahhoz a szokásaink egy részén is változtatnunk kell. Fogadjuk el ezen változásokat, nyíljunk meg a változások felé.

Az egészséges test örömének megosztása

A párkapcsolat is a biztonság keresésének egy módszere. Hatalmas érték az életben rálelni egy olyan kapcsolatra, melyben biztonságban érezhetjük magunkat.

Osszuk meg az egészséges test érzetének örömét másokkal is. Éljük át annak örömét, hogy közösen kihívások elé állíthatjuk a szervezetünket. Képzeljük el a közösen végzett tevékenységek örömét.

Túrázva, futva, kerékpározva, kertészkedve vagy jógázva alakíthatjuk a testünket. Vagy bármilyen más módot is elképzelhetünk, amivel a mozgás örömét megélhetjük, függően attól, épp mivel tudjuk a szervezetünk igényeit a legjobban kielégíteni.

Egy erősen túlsúlyos ember ne álmodozzon kicsavart testmozdulatokról, hosszútávfutásról, vagy Balatont kerülő kerékpározásról, mert az egyszerűen nem hihető a tudatunk számára. Inkább a következő, reális kihívásra összpontosítsunk, mert az jobban szolgálja a hosszabb távú céljaink elérését.

A környezetünk egészséges testének víziója

Képzeljük el, hogy mindenki más is egy egészséges és életteli testben lakozik, s örül annak, hogy élhet, mozoghat, s ünnepelheti az örömteli élet létét. Lássuk azt a rengeteg örömet és boldogságot, amivel egy könnyed és mozgékony test tapasztalata megajándékozhat bennünket.

Figyelj!

Az önismeret belső útja egy sok elemből álló folyamat.

Ismerd meg az önismereti belső munka elemeit lépésről lépésre, egy ingyenes e-mail tanfolyam keretében!

Az egészséges test meditációjának befejezése

Engedjünk el minden képet és vizualizációt, mit az egészséges testtel kapcsolatban eddig megjelenítettünk. Csak éljük át azt, hogy élni jó, s az élet ez életet támogatja.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.