Egyszerű öngyógyító meditáció

A legegyszerűbb öngyógyító gyakorlat, ha elképzeljük, hogy a szívünkből vagy a testünk tömegközéppontjából, mely a köldök alatt két ujjnyival van, határtalan mennyiségű fény jelenik meg, mely megtölti a testünk.

Feloldva a bennünk lévő gátakat és feszüléseket. Megfigyelhetjük, ahogy a szerveink együttműködnek, támogatva egymás működését.

Öngyógyító meditáció: Egészséges sejtek víziója

Az öngyógyító meditáció második lépéseként: nézőpontot válthatunk, s megnézhetünk egy sejtet a testünkben, mely ennek a belső rendnek a részeként a maga feladatát ellátja. Egészségesen működnek, együttműködve a mellettük lévő sejtekkel, hozzájárulva a szervezet egészséges működéséhez.

Eközben magukba fogadják a testünk közepéből kiáradó fény egy részét, s maguk is fényforrássá válnak csupán azért, mert élnek.

Ha valamilyen betegség van bennünk, ráirányíthatjuk a figyelmünket. A beteg rész egyik vagy másik sejtjét megnézhetjük, ahogy igyekszik regenerálódni. Látjuk azt is, hogy:

  • a beteg, de regenerálódni nem képes sejteket a szervezet hogyan számolja fel a falósejtek révén,
  • hogyan termel ellenanyagokat a szervezetünk a fertőzések ellen, s
  • hogyan épülnek ki korábban elhalt részek újra a szervezetben természetes módon jelen lévő őssejtek révén.

A környezetünk meggyógyítása

Az öngyógyító meditáció következő lépéseként elképzelhetjük, hogy a minket körbevevő területet is megtisztítja a belőlünk kiinduló fény.

Megérintve a tárgyakat, azokat is megtisztítja, az örömteli élet részévé varázsolva azt. Felragyognak a tárgyak, a béke és az öröm forrásává válva.

Ezen a ponton azt is megjeleníthetjük, ami még hiányozik az életünkből az ebből a fényből spontán s erőfeszítés nélkül megjelenik. Elképzelhetjük azt, hogy mennyi minden hasznos dologra tudjuk azt felhasználni magunk és mások hasznára.

Öngyógyító meditáció ereje: mások gyógyulásának víziója

A negyedik lépésben a fény eljut mindenkihez, akit csak ismerünk. Barátokhoz, ismerősökhöz, ellenségeinkhez, s olyanokhoz, akikkel ugyan soha semmi dolgunk nem volt, de az életünk során találkoztunk velük. Ettől fog az öngyógyító meditáció ereje hatványozódni, mert amikor náluk is elindul a fenti folyamat, az idővel hozzánk is visszér.

Megérinti a környezetünkben élőket is a fény, aminek hatására meggyógyulnak, boldogsággal és örömmel megajándékozva az embereket. Belőlük is fény kezd el áradni, meggyógyítva magukat, s a környezetükben élőket. Kialakítva annak a harmonikus együttműködésnek az alapját, mely egy boldog és egészséges élet alapja.

Kapcsolataink meggyógyítása

Ezen a ponton megvizsgálhatjuk azt, milyen szerepet töltünk be mások életében. Mit tehetünk azért, hogy még örömtelibbé és eredményesebbé ez a szerepünk (nem hatékonyabbá, az az ego útja!).

S azt is megnézhetjük, milyen szerepe van másoknak a mi életünkben, mennyire értékelünk ennek kapcsán másokat. Mi mennyire vagyunk hálásak ezért, amit kapunk tőlük, s mit teszünk azért, hogy ezt ki is fejezzük.

Figyelj!

Az önismeret belső útja egy sok elemből álló folyamat.

Ismerd meg az önismereti belső munka elemeit lépésről lépésre, egy ingyenes e-mail tanfolyam keretében!

A világ meggyógyítása

Az öngyógyító meditáció utolsó előtti lépéseként tovább tágíthatjuk a látókörünket, kiterjesztve azt a számunkra kevésbé érzékelt részletekre is.

Gondolhatunk a minket körbevevő tágabb környezetre, s a benne jelen lévő emberekre és állatokra, akiket megérint a fényünk, s maguk is elkezdenek világítani. Gyógyulást, örömöt, boldogságot és szeretetet ajándékozva mindenkinek, aki csak a közvetlen környezetükben van.

Érdemes az állatokat is végiggondolni, akik körbe vesznek minket, a legnagyobbaktól kezdve, akiket egy kisgyerek is érzékel, egészen a legkisebbekig, vagy amelyek a talajban és a vizekben élnek, vagy csak mikroszkóp alatt figyelhetőek meg.

Tele van velük a világunk, s érdemes ezt a kapcsolatot tudatosítani, mert ők is hozzátesznek az életünkhöz az ökoszisztéma fenntartása révén. Ennek a kapcsolatnak a rendezése is hozzájárulhat az életünk rendbetételéhez. Segít fejleszteni a türelmet, a megértést és mások tiszteletét.

Ha megnézzük azt a rengeteg embert, akik hosszan tartó értéket és prosperitást adtak a világnak, mindannyian kötődtek a természethez. Aki ki akarja az életéből zárni az állatokat (mondjuk a csótányokat, a tetveket vagy a poloskákat), az a valóságot, s ezzel a teljesség tapasztalatát tagadja meg önmagától.

A föld gyógyítása

Az öngyógyító meditáció végén figyelmünket irányítsuk a Földre. Figyeljük meg, ahogy megtelik az embereken láncreakcióként végigfutó fényáradat által örömmel és boldogsággal. Gyógyítva a tengerek, az erdők, a levegőben szálló élőlényeket.

Ezzel elindítunk egy folyamatot, melynek hatására megtapasztalhatjuk azt, hogy minden mindennel összeköttetésben van. Minden egymást támogatja, s minden cselekvésünk egyúttal mindenki másra is hatással van valamilyen módon.

A meditáció lezárása

Engedjük el a az egész vizualizációt és minden elképzelést és koncepciót. Csak élvezzük annak érzetét, hogy világunkban minden rendben van. Minden atom az örömtől vibrál, s a szeretet tartja össze.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.