Érzelmek fokozatos felszabadítása

Érzelmek feloldására rengeteg technika van: Homeopátia, Kineziológia, ETF. Mindegyik egyfajta határt jelent a fizikai és érzelmi állapotaink között, s amiknek révén az érzéseinket lépésről lépésre át tudjuk formálni.

Az érzelmek, a belső érzéseink hatása az életünkre már Jung óta nem kérdés. Az ötvenes évektől kezdődően sorra jelentek meg olyan új, és kevésbé új módszerek, melyek a különböző érzelmi lenyomataink valamifajta feloldására törekedtek.

Sokféle módszer van, s ezek között van pár, mely a fizikai és az érzelmi technikák között teremtenek egyfajta átmenetet. Azoknak ajánlott, akik nem képesek belemenni egy analitikus munkába, de el szeretnének kezdeni átformálni az életüket.

Homeopátia

Boaron homeopátiás tubusok
Csak sok, eltérő névvel jelölt tejcukor golyó? Hát én erre nem vennék mérget..

A homeopátia, mivel az érzéseinken alapul, a racionális elme számára teljesen felfoghatatlan. A módszer alapja a kutyaharapást szőrivel való gyógyítás. Mindenféle érzelmi és fizikai állapotok feloldására olyan szereket adnak a pácienseknek, melyek az adott érzelmi állapotot ki képesek váltani.

A zavarba ejtő rész az, hogy ezen anyagokat olyan kis dózisokban “adagolják”, melytől egy gyógyszerész hahotázó nevetésben tör ki, vagy egyszerűen hanyatt esik. Csinálnak egy oldatot, és azt elkezdik hígítani. Néha olyan mértékben, hogy a hígítás végeredménye még hírből sem ismeri a kiindulási anyagot fizikai szinten.

Amikor egy C15-ös homeopátiás szert valaki bevesz, akkor jobb ha tudja, hogy abban anyag effektíve nincs. Ugyanis a “töménység” jelölésében a “C” jelzés százszorosra való hígítást jelent, s ezt ismételték tizenötször.

Én lepődtem meg, amikor egy gyógyszerészeknek szóló analitikai példatárban ennek a kiszámolását ténylegesen feladták a diákoknak. Abba nem is szeretnék még elvi síkon sem belemmenni, mekkora hatóanyag tartalma van egy C1000-es golyócskának (fizikailag tiszta tejcukor a felírt gyógyszer 🙂 )

Hoemopátiás tapasztalatok

A sok szkeptikus ellenére a homeopátia módszere működik. Amikor a szkeptikusok – biztos ami biztos – bevesznek egy “gyenge” szert, csupán a véletlenre hagyatkozva választva maguknak szert, akkor nem szabad nagy hatást elvárni. Egy alapos elemzés utáni kiválasztott alkati szer gyenge, mondjuk C9-es dózisban is simán hathat ránk sokkolóan. Egy C200-as golyó a legtöbb ember számára a teljes gyógyuláshoz is elegendő erősségű szer lehet, még akkor is, ha effektíve “nincs benne hatóanyag”.

Én magam 7 évig szedegettem különböző alkati szereket, hogy végre szembe tudjak nézni a nehézségeimmel. S nem volt egy egyszerű időszak, rengeteget megtanultam ezen időszak alatt magamról, sok olyasmivel szembesültem, ami korábban számomra tabu volt, egyes hibáim emlegetése kapcsán a homeopatikus szerek szedése előtt ideglelést kaptam...

Kineziológia, a stresszoldás technikája

a egy ag módszer alaptáblázata
128 érzelem nem a teljes tudati térképünk, de jó alap az életünk alapvető mintázatainak feloldásához

A kineziológia a test és az elme szimbiózisára épít, amivel a korábbi mintázatokat fel tudja oldani. A viselkedési barométernek nevezett táblázat 112, egymással kapcsolatban lévő érzést, illetve viselkedési mintázatot tartalmaz, s ezek feloldása révén érik el a hatást.

A viselkedési minták elrendeződése olyan a viselkedési barométerben, hogy nyolc fő csoport van, s minden csoportban van 8 olyan viselkedési mód, mely a szabad cselekvésen alapul (ezek vannak a bal oldalon), s van 8, amikor egy helyzetben hiányzik a szabadság (ezek a jobb oldali csoportok). Minden viselkedési minta nyolcféle módon jelenhet meg, melyek a táblázatban lefele haladva egyre nagyobb szenvedéssel járnak.

Tehát az egész táblázat valójában 8 darab, nyolc elemből álló viselkedési párt tartalmaz, melyek minden esetben a táblázat megfelelő helyein helyezkednek el.

Például én az apámmal sokáig a jobb oldali felső sorozatot élem meg, melynek a legegyszerűbb párja a hozzáférhető és a nyugtalan, s végződik a biztos és a nem szeretett párosával.

Figyelj!

Az önismeret belső útja egy sok elemből álló folyamat.

Ismerd meg az önismereti belső munka elemeit lépésről lépésre, egy ingyenes e-mail tanfolyam keretében!

Olyan embereknek való alapvetően a kineziológia, akik nem képesek a múltjukat felvállalni, de szeretnének valamit változtatni az életükön. Néhány területén az életünknek hatalmas előrelépést lehet elérni vele, de nagyon sok múlik az oldásokat végző tapasztalatán és önismeretén.

Mint minden önismereti rendszernek a legfőbb korlátja maga az ember. Mert csak azt vagyunk képesek felismerni, amit mi magunk is átéltünk. Ezért szoktam érdekesen bambulni az olyan “gyógyító emberekre”, akiknek komoly kihívásaik vannak a mindennapjaik során, s nem érződik rajtuk az a munka, amit annak feloldásába beletesznek.

Érzelmi felszabadulás technika (EFT)

Ez még viszonylag új történet Magyarországon. Nagyon egyszerűen megtanulható, aki ismeri a kineziológiai érzelmi táblázat és az izomteszt működését, az komoly átalakulásnak nézhet elébe. Pár dolgot magam is átalakítottam ennek a módszernek révén, s eléggé sokoldalú módszer, mint egy kalapács vagy egy csavarkulcs-készlet. De tuti nem mindenható, s ezt őszintén be is vállalja az ingyenesen letölthető ÉFT kézikönyv.

A módszer alapja a régi kínai meridián rendszer egyes érzékeny pontjainak a stimulálása. Az alap mondata így hangzik:

“Minden negatív érzés oka a test energiarendszerében

bekövetkezett egyensúlyfelbomlás.”

A módszer kidolgozója egy volt NLP tanár, s az eredeti szakmája mérnök. Nem volt sem kedve sem indíttatása egy bonyolult, s sok “ha” kezdetű mondatot tartalmazó módszert alkotni.

Ezért a módszer egy közel negyed óra tanulást igénylő gyakorlatsort használ, azt variálja. A vicces pont az, hogy pont ez a legfőbb ereje. Faék egyszerűségű, s pont ettől zseniális. Végtelen számú ismétlése révén rengeteg mindet meg tud mozdítani az emberben, de érdemes nem vaktában lövöldözni a nehézségekre, hanem szisztematikusan végig menni azon a pár területen, ami alapvetően zavar minket..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.