Érzelmi blokkjaink feloldása

Érzelmi feszültségeink feloldása alapvető tényezője a szabad és örömteli életnek. Ha a múltunk elrendezetlen, az életünk normális….

Végtelen bélcsomó
A szenvedés világát a Tibetiek egy végtelen bélcsomóval szimbolizálják. Talán nem véletlen.

Az élet az életet támogatja, de ha nem vagyunk képesen az életünket szabadon megélni, mert érzelmi szinten el vagyunk akadva, akkor kénytelenek leszünk saját magunk árnyékaként leélni az életünket.

Az érzelmi blokkjaink feloldása nem mindenkinek annyira egyszerű, mint elsőre tűnik. Van egy jól hangzó, s egyeseknek ténylegesen működő megközelítés, mely nem feltétlen működik:

Felejtsd el, aminek nem adsz energiát, az nincs!

Aki nem annyira szerencsés, hogy ezzel a könnyed megközelítéssel mindent működtetni tudjon, annak kénytelen-kelletlen szembe kell néznie önmagával, s darabokra kell szednie az életét.

Érzelmi segélykiáltásaink

A legtöbb ember nem igazán éber lény. Nem tanítják az iskolában az éberség gyakorlatát, ezért a legtöbbünk nem veszi észre az apró jelzéseket.

Amikor az apró érzelmi jelzések nem hatnak, a rendszerünk elkezd erőteljesebb jeleket küldeni. Amik elegendően feltűnőek ahhoz, hogy ne tudjunk szó nélkül elmenni egy jelzés mellett. Ez lehet stressz, súlyosabb esetben valamilyen betegség, vagy egy olyan tompa (belső) érzet, hogy valami nincs rendben az életem. Ezek azok az útjelző táblák, ami elindíthatnak minket a változás útján.

Érzelmi blokkok fizikai oldása

Marionett bábu
Ha elvágjuk az érzelmi kötelékeinket, akkor már nem rángathatnak minket kényükre-kedvükre,

Mindenkinek rengeteg kihívással kell szembe néznie az élete során. Sokféle megközelítés van, de abban minden megközelítés egyetért, hogy a pubertás korig az ember jellemének alapjai már kialakulnak, alapvető kihívásaival és belső konfliktusaival együtt.

Függően az egyén állapotától a kialakult helyzet feloldása sokféle módon lehetséges. Ezek első szintje a súlyosabb helyzetekre irányul, amikor valaki nem képes érdemben az érzéseihez kapcsolódni, s inkább a fizikai érzelmi lenyomatokat oldja csak.

Sok “spirituális” ember csak arra összpontosít, ami számára kedves, amit ő jól-rosszul használ. Sokan nem képesek mással haladni, s akár évekig csak a masszázs, a keleti orvoslás és a különböző mozgásformák, például a tai csi energetizáló hatásával tudnak létezni. Ezt nem szabad lebecsülni, hiszen a sport, a balesetek, a betegség vagy a kommunikáció ugyan olyan hatásos a mindennapjainkban megjelenő feszültség (stressz) feloldására, mint a fentebb említett, akár terápiásan is használható módszerek.

Stresszoldó technikák

Az érzelmi oldások következő szintje már az érzelmekkel dolgozik közvetlenül. Belemegy a nehezebb szituációkba is, nem visszariadva olyan lelki gondok terápia jellegű kezelésétől, mint a depresszió, figyelemzavar vagy a krónikus magány.

Ezen megközelítés legfőbb ismérve, hogy a lélekben megbúvó érzelmi blokkokat fokozatosan oldja. A kineziológia, a homeopátia és a ÉFT sokszori kis hatással éri el az eredményeit. Az első lépések nagyon látványosak lehetnek, de a mélyre ható változáshoz hosszabb idő, s nem kis kitartás szükséges.

Az előző szinthez képest itt már nem a tüneteken van a hangsúly, hanem a mélyebb okok megértésén. Éppen ebből adódóan már nem az egészséges működés vagy az élhető élet feltételeinek a megteremtése a fő cél, hanem valamiféle jellem és személyiségfejlődés.

lelki okok feloldása

Kézrátétel és más misztikus gyógymódok

A magyar törvények azt mondják, hogy az orvos tud gyógyítani, és senki más. Aki ilyet állít, azt a törvény színe elé viszik kuruzslásért. Tény és való, hiába hívok egy módszert gyógyítónak, például Kahi Healingnek vagy Theta healingnek, attól még a módszer nem fog gyógyítani.

Az igazi gond nem is ezzel van, ezt mindenki tudja, de minden másra is ugyan ez igaz. Nem tud meggyógyítani minket semmilyen csodaterápia, semmilyen csodabogyó, sem bármilyen ráolvasás vagy oldás. Ettől függetlenül a kézrátételes gyógyítás működő technika, mert a változás folyamatának a katalizátorává válhat:

Mindenki meggyógyul, ha arra készen áll.

Vagy legalább is képes lesz egy lépést tenni abba az irányba, mely elindítja az átalakulás folyamatát. Ebben van szerepe mindenkinek, aki “gyógyító tevékenységre” adja a fejét.

Az érzelmi blokkjaink feloldása

Az életünk iránya alapvetően meghatároz minket. Ha változtatni akarunk, akkor többnyire az életünk kereteit is le kell rombolnunk.

Az egyértelműen látszik, hogy az érzelmeknek sem a kiélése, sem az elfojtása nem megoldás. Félig kiélni az érzéseinket meg végképp értelmetlen, hiszen akkor mind a két véglet fájdalmában részünk lesz. Valahogy meg kell szabadulni a belső feszültségektől, s ennek a legfőbb módja a kiváltó okok feltárása és felszabadítása.

Az access consciousness úgy fogalmaz, hogy meg nem születetté és meg nem teremtetté tenni. Nagyon pontosan rámutat az érzelmekkel végzett munka igazi céljára. Elsőre nagyon intellektuálisnak tűnhet ez a megfogalmazás, de a lényeg benne van.

Amit igazából tenni érdemes ezen helyzettel, az semmi más, mint megfigyelni a bennünk lezajló folyamatokat. Hagyni hogy feljöjjenek az érzéseink, alakuljanak anélkül, hogy követnénk vagy irányítani próbálnánk ezeket, s hagyni, hogy elmúljanak. Ez egyszerűen hangozhat, de nem az. Évekbe is beletelik, amíg ezt a mindennapokban rutinból képesek vagyunk megtenni.

Ennek az elsajátításához létezik egy több ezer éves módszer, amit szinte minden keleti iskola használ. Hinduk, buddhisták és taoisták egyaránt. Ezt nevezik meditációnak. Ne az istenségek vizualizációjára vagy a mantrák ismétlésére gondoljunk, hisz ezek a meditációs technikáknak csak egy speciális szeletét jelentik.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.