Grabovoj sikerének háttere

A Grabovoj az élet számtalan területére megalkotta a mágikus számait. Pár dolog viszont elsikkad ennek kapcsán…

A gondolkodás és az érzelmeink felvállalása nem mond egymásnak ellen, csupán egy gondolat, amit elengedhetünk.
A gondolkodás és az érzelmeink felvállalása nem mond egymásnak ellen. Az ellentmondás csupán egy gondolat, amit elengedhetünk.

Az ezotéria, pontosabban az ezotériának nevezett kulturális sokk tele van olyan történettel, amikor egy ideig hatalmas árhullámot okoz egy aktuálisan felkapott módszer, majd idővel egy újabb elemévé válnak annak a katyvasznak, amit ma eufémikusan ezoterikus irodalomnak neveznek.

A Grabovoj jelenség lényege, hogy az élet megannyi problémájára megadott számsorokat ismételgetnek elhivatott követők, s azt állítják róla, hogy az jó nekik. Én úgy vagyok evvel, ha valaki a vizelet visszatartására ismétli a 0144444 számsort, s ettől eléri a vécét becsurgás nélkül, ám tegye. De azt azért nem gondolom, hogy minden bajom megoldásához számokat fogok ismételgetni.

Ennek a módszernek van magyar facebook közössége, megénekelte már a Hírcsárda is, s van olyan weblap is, amely egy véletlen szám generátorral kötötte össze Grabovoj nevét (taktikusan az oldal utolsó két sorában derül ki, miről is van szó). Mondjuk ami nekem picit fura volt elsőre, hogy egy talpmasszőr oldalán találtam meg a Grabovoj számok legteljesebb listáját.

Számok, a modern kor mindenható eszközei

Dugles Adams az első Grabojev számot már 1979-ben megalkotta a Galaxis útikalauz stopposoknak című rádiójátékban.
Dugles Adams az első Grabojov számot már 1979-ben megalkotta a Galaxis útikalauz stopposoknak című rádiójátékban.

A számok, hasonlóan a mágiához egyidősek az emberi társadalommal. Ennek használata tette lehetővé a pénzhasználatot, a mérést, s a szabatos mérnöki tervezést is. Annyira áthatják az életünket, hogy semmi csodálkozni való nincs azon, hogy végre valaki az számokat a “az őket megillető, Isteni magasságokba” emelte.

Azon pedig nem szabad meglepődni, hogy ez most történik, s nem kétszáz évvel ezelőtt. Most jutott el oda mindennapi élet, hogy szinte már mindent számokkal, rosszabb esetben egy papírra írt számmal (pénzzel) jellemezünk, értékelünk.

A számok a materiális gondolkodás központi eszköze, s a materializmus kora mostanra kezdett kiteljesedni.

A Grabovoj számok célja

Aki úgy általában ismeri az emberek alapvető mozgatórugóit, melyet sokan egy felszín alá rejtenek, annak pillanatok alatt nagyon ismerős világ tárul fel, olvasgatva a Gabovoj számok típusait:

 • siker mindenben (71042)
 • anyagi bőség (318798)
 • folyamatos fejlődés (881481194)
 • Emberi kapcsolatok összehangolása (814418719)
 • örök egészség (1489999)
 • Megújulás (2145432)
 • Harmónia a külvilággal (5154891)
 • Tisztánlátás (881881881)

Félre értés ne essék, semmi új nincs a nap alatt, ezek a mentális érzelmi igények egy idősek az emberiséggel. Sőt, a megoldáshoz használt, már-már nevetségesnek ható eszközök sem új keletűek, csupán régen a beszéden volt akkora hangsúly, mint amekkora most a számokon van. Ezért azt használták évezredeken át a szavakat a kívánságok megfogalmazására, s nem a tízes számrendszer számsorait. Ez igaz az indiai szobkontinensre épp úgy, mint az egész buddhista kultúrkörre.

Grabovoj, a spiritiszta

A belső nyugalom és egyensúly (1001105010) sokrétűbb, minthogy egy számsor vagy mantra azt megoldja.
A belső nyugalom és egyensúly (1001105010) sokrétűbb annál, minthogy egy számsor vagy egy mantra azt egycsapásra megoldja.

Nem érdemes meglepődni, Grabovoj szinte mindenre megalkotta a maga mantráját (számsorát).

 • Van száma a megvilágosodásnak (50816121_0981)
 • az önmegvalósításnak (319612719849)
 • önmegvalósító személyiségnek (191_317_481901)
 • Minden lehetséges (519 7148)
 • a feltámadás és az örök élet is (2145432)
 • s még telepatikusan kapcsolatba is lehet lépni Grabovojjal (3582295)
 • abban a különleges helyzetben, amikor a sok problémát egyszerre megoldó szám (398) kevésnek bizonyulna.

Olyanok Grabovoj számsorai, mint a telefonszámok, csak tárcsázza az ember, s már jön is a megoldás. Nagyon fontos, hogy nyíljunk meg annak, ami a számok ismételgetése kapcsán megjelenik az életünkben. Aki elkezd nevetni azokon, akik ezeket a módszereket használják, az igazából becsapja önmagát. Ezért nincs ebben a szövegben egy darab érzelmet kifejező írásjel-kombináció sem.

Az ész halála, s az érzelmek hatalma

Úgy tűnhet, az embereknek elment a józan esze, ha ezeket a számokat használják. Egy dolgot viszont érdemes ennek kapcsán felidézni: a világ ésszel nem fogható fel teljesen. Annyi minden van, amit nem értünk, hogy azt feltételezni, hogy amit nem értünk az nem létezik vagy nem működik, totális félreértése a világ működésének. Ezen módszerek sokaknak működnek, mint az indiai jógik mantrái a kígyómarás ellen. Azért, mert én ennek ellenállok, attól még másokat támogathatnak ezek a módszerek.

A hit ereje hatalmas, és ennek kapcsán szerintem többről is szó van. Sok ember egy fele összpontosítva az energiáját csodákat képes elérni. A rengeteg mantra, amit az évezredek alatt folyamatosan használtak Indiában, ugyan ezen elv révén is hatnak. S azokban sokkal több ember bízik, s építi rá az életét, mint Grabovoj pár tízezres rajongói tábora.

Figyelj!

Az önismeret belső útja egy sok elemből álló folyamat.

Ismerd meg az önismereti belső munka elemeit lépésről lépésre, egy ingyenes e-mail tanfolyam keretében!

Grabovoj technikáinak futótüze

Ezen módszerek úgy terjednek, hogy egy sikeres alkalmazó adja át annak, aki nem ismeri. Majd a kezdeti sikerek után az új ember is elkezdi ajánlani Gabovoj módszerét az ismerőseinek. Úgy működik, mint egy klasszikus MLM vállalkozás elméletben. Csak nem fékezi az emberi félelem és beidegződés. hogy tényleg spontán terjed, s nem okoz lelki problémát a képviselőknek az sem, ha valaki nemet mond.

A láncolatban átadott tudás alapelve Európában jól ismert. Akit a feje búbjáig ellep a Balaton vize a strandon a lubickolás közben, az még nem feltétlen fogja elnyerni a víz általi megkeresztelkedés áldásos hatásait, legyen akárhány megkeresztelt ember a strandon.

A keresztség annak révén érhető el, ha valaki olyan végzi el a keresztelés szertartását, aki Jézus tanításainak kapcsán már eloszlatta a kétségeit. Az sem nem árt, ha a keresztelést végző egy töretlen átadási vonal végén van, mely keresztelő szent Jánosra vezethető vissza.

Tudom, hogy ez most túlságosan profánul és egyértelműen hangzik, de a valóság már csak ilyen. Aki túlbonyolítja a dolgokat, az valamit nagyon el akar takarni. A lila köd nem támogatja az embert, csak azt a mentális keveredést növeli, amitől igazából meg akarunk szabadulni.

A tanítás átadásának hiányossága

Grabovoj tanításának átadásában viszont erről egy szó sem esik. internetes oldalak, mendemondák, sehol egy alapos magyarázat, csak mindenféle weboldal, esetleg pár inspiráló kép és idézettel teletűzdel oldalrészlet. Egy talpmasszőr oldalán ennek túl sok szerepe nincs, csupán egy fogás, hogy forgalmat generáljon az ember a google keresőjében.

Hol az apró betű? Milyen kockázatok vannak?

A Gabovoj számok működése ugyan olyan rejtély a lineárisan gondolkodó elme számára, mint a mantrák világa. Akinek van már tapasztalata ezekkel a módszerekkel kapcsolatban, s kialakult egy fajta bizalma, annak számára nem annyira rémisztő. Aki viszont mereven ellenáll ezen módszereknek, az nem fogja tudni ezeket a módszereket használni (mert tudat alatt gátoljuk magát a hatást). Másrészt maga az ellenállás azt fogja eredményezni, hogy ezen módszerek egyes hatásaira nyitottakká válunk, aminek következtében a félelmeink beigazolódhatnak.

A Grabovoj számoknak is biztosan van pár másodlagos hatása, de erről sehol nem találtam információt. Pedig ennek ugyan akkora jelentősége van, mint annak, hogy mit kell mondogatni az egyes helyzetekben. A buddhista leírásokban, vagy akár a hindu rendszereknél is, amikor minőségi módon adják át a tanítást, pontosan meg van adva, mire kell ügyelni, s mit kell megtartani és elkerülni.

A Grabovoj-féle megközelítéssel ezzel szemben egy módszer számtalan hétköznapi kívánság beteljesítéséra, s amelynek gyakorlatilag semmi köze sincs a valódi önismerethez. A mindennapokba beleragadt emberek menekülési reakcióit kiszolgáló aszpirin hatású gyógyszer, mely szinte semmire sem ad valódi megoldást az életünk kínzó hiányérzete kapcsán.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.