A sok pénz megszerzése

A sok pénz feltételezi a sok munkát, de önmagában semmit nem ér. 6 olyan tényező van, ami ahhoz kell, hogy a sok pénz a miénk lehessen. S aki bármelyik tényezőt elhanyagolja, bottal ütheti a nyomát jelentős eredményeknek és a sok pénznek.

A mai Magyarország egyik leggyakoribb kihívása a megélhetés, az elegendő pénz megszerzése. A legtöbb ember életét az tölti ki, hogy legyen elegendő pénze, s ezért sokan hatalmas árat fizetnek. Mindent föláldoznak a pénz megszerzéséért.

Egy olyan ördögi körré vált sokaknak a pénz hajszolása, melyből nincs igazi kitörési pont. Legalább is azon a módon, ahogy most a helyzeteket kezelik. A sok pénz megszerzése a legtöbb ember számára gödeli kihívás, mert nem tudják azon a szinten megoldani, ahol most tartanak.

A pénzhiány feloldása

Hallottam egy olyan mondatot, mely rengeteg mindent más megvilágításba helyezett számomra. Többek közt a pénzhez való viszonyom is.

“amiből semmi sem elegendő, arra igazából nincs is szükségünk”

Elsőre nekem is nehezen volt emészthető ez a gondolat, de ahogy közelebbről megnéztem, rájöttem, hogy mennyire igaz.  Sok olyan gondolat is előkerül ennek ismeretében a sok pénz hajszolása kapcsán, ami mindent más megvilágításba helyezett.

Pénzkeresés álomvilágban: egy jó állást

A piros, az tilos. Aki áll, az nem halad. Aki állást keres, az állni fog, haladni nem igazán.
A piros, az tilos. Aki áll, az nem halad. Aki állást keres, az állni fog, haladni nem igazán!

A jó állás egy olyan ábránd, ami nem létezik. Mint ahogy nem létezik

  • a probléma mentes partnerkapcsolat,
  • a kihívás nélküli élet és
  • a tökéletes szervezés sem.

Egy olyan délibáb, amihez még igazodni, arra törekedni sem mindig érdemes. Mert a lehetőségektől és a valóságról tereli el a figyelmet.

Ettől függetlenül érdemes megnézni közelebbről a jó állás ismérveit, mert sokat megmutat abból, mi okozza a kevés pénzt:

  1. Könnyen elvégezhető;
  2. Nem kell hozzá nagy tudás;
  3. Különleges képességet sem igényel;
  4. Nem igényel sok időbefektetést;
  5. minimális felelősséggel jár;
  6. És rengeteget fizet.

Aki a jó munkahely nevű ábrándot kitalálta, annak külön marketing díjat kellett volna alapítani. Egy olyan elérhetetlen álmot teremtett meg sok (tíz)millió ember számára, s annyira univerzális, hogy simán bárki felakadhat a horgára. Mert pont az emberek leggyengébb pontjára épít, az emberi vágy és ragaszkodás túlhangsúlyozására.

Nem esküdnék meg, hogy a multi level marketing gurui alkották meg ezt az univerzális álmot. Ettől függetlenül minden cég bemutatójának ez az igazi mézesmadzagja, még akkor is, ha nem mondják ki.

De pont ez az elérhetetlen álom mutatja meg azt is, hogy mi minden szükséges a kiemelkedő eredményekhez (akár egy jó mlm vezető számára is). Egyszerűen ennek a mintának kell búcsút inteni, s meg van az alapvető receptje az egyéni és közösségi sikereknek:

Figyelj!

Az önismeret belső útja egy sok elemből álló folyamat.

Ismerd meg az önismereti belső munka elemeit lépésről lépésre, egy ingyenes e-mail tanfolyam keretében!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.