Minőségi angol tea

Budapesten jártam, egy pici, alig 30-35 négyzetméteres boltban. Pár polc, rengetegféle árú, 3-4 vevő és két eladó volt benn, amikor odaértem. A híres angol teák közül szerettem volna vásárolni egy ismerősömnek.

Minőségi kiszolgálás

Egy jó angol tea olyan erős, mint egy arab fekete kávé. Íze és aromája össze sem hasonlítható a magyar boltokban kapható, törmelékből készült filteres teákkal.

Határozott céllal mentem oda, egy vidéki ismerősnek jöttem teát venni. Pontos leírást kaptam, névvel és árral ellátva, egy apró cetlin, mely már több mint egy hónapja hánykolódott a táskámban.

A kasszánál egy fiatal hölgy állt, kedvesen és tempósan szolgálta ki a vásárlókat, akik folyamatosan érkeztek eme kis boltba. A cégnek van webshopja, de az árukészleten látszik, hogy sok olyasmit tartanak, mely idehaza is kapható. Teák, sütemények, italok, klasszikus angol ételek sorakoznak a polcokon. Mindenből csak pár darab.

Amikor odamentem a kasszához, hogy a harmadik, általam nem talált angol tea kapcsán érdeklődjem, s a listát leellenőriztessem, a hölgy készségesen ki akart jönni a kasszából. Odaadni a hiányzó terméket, s kicserélni a rosszul levett terméket (nem a szálas változatot választottam, hanem a filterest).

A másik eladó viszont mondta, hogy majd ő segít, s a minimális kommunikációs malőrt is nyugodtan tisztázták (az egyik termék gyártóját rosszul jegyezte meg az idősebbik hölgy).

Tanulság

Az egész cégen látszik, hogy megy a szekér. Láttam a cég hirdetését is. Egy tévés hirdetés nem két forint. Az oldalon szépen elrendezve a terméklista, könnyedén kereshető a teljes árukészlet.

Magyarul egy jól kitalált ötletet szisztematikusan felépítettek, és az idehaza is működik. Látszott az eladókon is, hogy élvezik azt, amit csináltak, szerették a termékkört, s értettek is hozzá.

Legyenek bármilyenek a feltételek, ha megtaláljuk azt, ami nekünk fontos, amiért tudunk lelkesedni, abból bizony eredmény lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.