Motivációs szeminárium értelme

2016. Aranyvasárnapján megtelt az Aréna sikerre és motivációra éhes emberekkel. A szervező Brian Tracey magyar hangja, ki ma Magyarországon a motiváció jelentőségének szószólója.

Aki nem volt ilyen szemináriumokon (nem egyen, hanem sokon), az nem igazán érti, miről is szólhat egy ilyen történet. Van, aki egy szabadságról és távlatokról szóló rendezvény befogadására képtelen, de ez nem baj. Van, aki annyira belesüpped a mindennapok taposómalmába, hogy egyszerűen nem képes elhinni azt a csodát, ami ott végbemegy. S van, aki egy ilyen motivációs tréning nélkül is szárnyal.

A motivációs tréning témája érdektelen

Aki látja maga előtt a lehetőségeket, az sokkal könnyebben útra kél, mint aki csak az ismeretlen útról ábrándozik.

Furán hathat, de igazából teljesen mindegy, miről szólnak ezen kurzusok. Valaki Sikerolimpiára jár, valaki BBS-re és WES-re, van aki Sikernapra (gyerekkori nevén Jonatan Napra), és sorolhatnám tovább. Ezek ugyan specifikus, egy adott cég üzletépítését szolgáló rendezvények, de a lényeg ugyanaz. Kiszakítani a résztvevőket a mindennapi taposómalomból, hogy merjenek álmodni, s egy más élet alapjait letenni.

Szabó Péter ugyan ezt teszi. Rengeteg olyan ember van, akinek hatalmas szüksége van arra, hogy ne állandóan a napi teendők és gondok körül forogjon az agya. S van arra igénye, hogy ez a más ne egy mozi, egy wellnessen való tespedés vagy rokonlátogatás legyen.

Mindennek ára van!

hotel a hegyek között
Álmodtam egy világot magamnak
S itt állok a kapui előtt.
Adj hitet, hogy be tudjak lépni!
Nincs hitem a magas falak előtt.

Hogy ennek ára van, az természetes. Tízezer ember fér el hozzávetőlegesen a csarnokban, s kitették rá a megtelt táblát. Nem tudom, s igazából nem is érdekes, mennyibe került egy jegy, de biztos, hogy az ott lévő hangulat sok embernek egy adott helyzetben az egyetlen esély, hogy:

  • Áttörjék a hétköznapok szürkeségének falát.
  • Kezeljék a bennük megbúvó a félelmeiket, s felülemelkedjenek rajtuk!
  • Merjenek újítani,  elkezdeni, vagy éppen abbahagyni dolgokat az életükben!
  • Kapjanak egy újabb lendületet, hogy végigcsinálják azt, amibe korábban belekezdtek
  • Újult erővel szembe tudjanak nézni a kihívások tengerével!
  • Lépjenek át a halogatás béklyóján, s kezdjenek el végre cselekedni! Nem jövőre, nem holnap, hanem most, azonnal!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.